utrecht.allesduurzaam.nl

Een tik van de (graan)molen...

Echte windkorenmolens zie je niet veel meer. Toch zijn er minstens vijftien in bedrijf en die verwerken een ruim assortiment biologische granen. In kleine en sfeervolle winkels ter plekke verkoopt de molenaar een scala aan EKO-producten voor de thuisbakker.

Het graan dat tussen twee grote ronde molenstenen wordt gemalen, behoudt zijn smaak en geur. Op deze eeuwenoude manier van malen hebben de natuurlijke eigenschappen van de korrel het minst te lijden. En als je er dan toch bent, kun je gelijk nog even de ladders beklimmen en genieten van een stukje historie. Want wat is er Hollandser dan onze ouderwetse windmolens?

De ouderwetse Gilde

De molenaars verenigen zich nog steeds in een gilde, die kwaliteit en kennis waarborgt. Speciaal voor de klanten van de molenaar geeft het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde een krantje uit met allerlei wetenswaardigheden over molens. Daarnaast staan er recepten en artikelen over grondstoffen in. Je vindt 'Van Haver Tot Gort' in jouw molenwinkel.

Kijk op de website voor een korenmolen bij jou in de buurt

 www.molenaarsgilde.nl

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Vragender_-_molen_De_Vier_Winden_in_avondlicht.jpgGraanmolen in Vragender, Achterhoek