utrecht.allesduurzaam.nl

Jong geleerd is oud gedaan: leerzaam speelgoed

Leerzaam speelgoed nodigt het kind uit tot actief spelen, tot uitproberen, bedenken en weer anders proberen. Het blijft boeien, de fantasie wordt gestimuleerd. In de betere winkels wordt leerzaam speelgoed zorgvuldig geselecteerd op materiaal, vormgeving en veiligheid.

Duurzaam speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. Ook op de computer kunnen kinderen spelen en leren combineren. Een aantal milieuverenigingen hebben op hun website een informatieve subsite voor kinderen opgezet. Hun doel is kinderen op speelse wijze te informeren en hen uit te dagen om in actie te komen. Er is ook informatie voor handen om een spreekbeurt mee voor te bereiden. 

Tips voor verantwoord spelen:

  • Koop duurzaam speelgoed, vervaardigd uit natuurlijke materialen. Webshops op Allesduurzaam.nl
  • In wereldwinkels vindt u producten die gegarandeerd kinderarbeidvrij zijn.
  • Repareer duurzaam speelgoed of geef het weg, zo kan het opnieuw gebruikt worden.
  • Huur eens speelgoed uit een speel-o-theek
  • Er zijn een aantal jongerenorganisaties die op hun website een kinderpagina hebben, of een tijdschrift uitgeven. Aldus wordt op speelse wijze kennis overgebracht. Oudere kinderen kunnen op deze sites terecht om informatie te vergaren voor een spreekbeurt of werkstuk. Op die manier kunnen ze ook nog klasgenootjes en vriend(innet)jes aansporen. 
  • Wanneer energie besparen in huis of recyclen van uw afval als een spelletje wordt gebracht, pikken kinderen dit heel snel op en wordt hun eigen inventiviteit geprikkeld. Wie weet bedenken ze zelf een ingenieus besparingsplan, als ze mee mogen denken en zoeken.Jong geleerd is oud gedaan!

Links Leerzaam spelen