utrecht.allesduurzaam.nl

Max Havelaar koffie en thee

Waarom Max Havelaar koffie en thee drinken?

Een vers, geurig kopje koffie, zwart, café latte of een cappuccino. Gemiddeld drinken Nederlanders jaarlijks 150 liter koffie  De koffiemarkt is een welvarende markt, maar de koffieboeren krijgen daar vaak weinig voor terug. Ze kunnen zich niet ontworstelen aan de greep van de vele tussenhandelaren en inkopers die vanuit hun machtspositie de laagste prijs voorschrijven.

kop_koffie_dreamstime_4133150.jpgMax Havelaar koffie en thee komt van kleine boeren die met veel vakmanschap hun product vervaardigen. Max Havelaar koffie is niet alleen lekkere kwaliteitskoffie, maar ook een eerlijke koffie. Het Fair Trade Keurmerk geeft namelijk de garantie dat de koffieboeren een goede prijs krijgen voor hun product. Door Max Havelaar koffie en thee te kopen helpt u deze kleine koffie- en theeboeren aan een betere plek in de handelsketen. Zodat zij kunnen leven van hun werk.

Deze (h)eerlijke kwaliteitsproducten zijn te koop bij wereldwinkels, fair trade shops, natuurvoedingswinkels en supermarkten.
Max Havelaar koffie en thee op Allesduurzaam.nl.

Steeds meer Max Havelaar producten

Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor fair trade. Producten met dit keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Vaak denken mensen dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie en thee op de markt brengt. Dat klopt niet. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Het Max Havelaar keurmerk werd in 1988 in Nederland geïntroduceerd.
Het Max Havelaar keurmerk is in Nederland al terug te vinden op meer dan 250 verschillende producten, zoals pindakaas, hagelslag, badhanddoeken, chocolade, wijn, suiker, rijst, allerlei soort fruit, katoen, bananen en zelfs ijs.

Meer weten?

www.maxhavelaar.nl