utrecht.allesduurzaam.nl

Een duurzaam kantoor verdient u terug

 

 • Kantoorartikelen: Door de achterkant van bedrukt papier als kladpapier te gebruiken, en door gebruik van kringlooppapier, bespaart u zowel geld als bossen. Verder zijn er milieuvriendelijke pennen, markers, nietmachine's, mappen etc. te koop, vraag er naar bij uw leverancier.
  Kantoorartikelen op Allesduurzaam.nl
 • Meubels: Schaf kasten, bureau's ander meubilair aan, die een Milieukeur hebben. De materialen die gebruikt worden, zijn minder belastend voor het milieu dan het gangbare aanbod.
  Kantoorinrichting op Allesduurzaam.nl
 • Vervoer: Maak gebruik van de fiets en het openbaar vervoer of doe mee aan een autodate systeem. U bespaart zo heel wat geld en het is veel beter voor het leefmilieu
 • Energiebesparing: Houd de ontwikkelingen in de gaten om te besparen op verlichting, verwarming en elektriciteit. Spaarlampen op de werkplek, die de hele dag aanstaan, besparen al snel op de energierekening. U verhoogt het arbeidsplezier van de medewerkers door te kiezen voor daglichtlampen. Naast dat ze zuinig zijn, dragen deze lampen bij aan een goede gezondheid.
  Energiebesparingsproducten
 • Printers, faxen en andere apparaten: Koop apparaten met het Energystar of GEEA-label. Deze apparaten werken met 'powermanagement', waardoor ze energiezuiniger zijn. Een inktjetapparaat verbruikt zo·n 40% minder energie dan een laserapparaat. Als u geen grote hoeveelheden in korte tijd wilt printen of faxen is een inktjet de beste keus. Als U voor een kleurenprinter kiest, koop dan een printer met separate inkt- of tonertanks. Als één kleur op is hoeft u niet de hele cartridge te vervangen. Adressen
 • Eten en drinken: Kies zo veel moglijk voor biologische en FairTrade koffie en doe de inkopen van versnaperingen in de natuurvoedingswinkel. Hiermee ondersteunt u de kleinere producenten in Nederland en daarbuiten en biedt u uw personeel gezonde producten.
 • Maatschappelijke ondersteuning: U kunt een deel van de winst aan een goed doel geven

Keurmerken voor natuur- en milieuvriendelijkheid

Milieukeur, de Blauwe Engel of Nordic Swann voor papier, Max Havelaar en EKO voor voeding en dranken.