utrecht.allesduurzaam.nl

Duurzame dakkapel

Wat zijn duurzame materialen

dakkapel 1 500x572pxAls u een dakkapel gaat uitkiezen, kunt u kiezen uit verschillende soorten materialen. Wilt u kiezen voor een duurzaam materiaal? Dit is geen enkel probleem. Kies bijvoorbeeld voor een kunststof of polyester dakkapel. Deze dakkapellen zijn gemaakt van kunststof. Kunststof is een materiaal dat vele voordelen kent op het gebied van duurzaamheid. Ten eerste is kunststof een zeer sterk materiaal met een lange levensduur. Kunststof en polyester dakkapellen gaan dan ook gemiddeld wel 50 jaar mee. Daarnaast is kunststof een materiaal dat gerecycled kan worden. Hierdoor kan het kunststof van uw oude dakkapel worden hergebruikt voor het maken van een nieuwe dakkapel of voor andere producten.

Kiest u liever voor een houten dakkapel? Kies dan voor verantwoord geproduceerd hout. Deze keuze kunt u maken aan de hand van keurmerken. Kies bijvoorbeeld voor hout met het FSC-keurmerk. Bij de productie van hout met het FSC-keurmerk wordt er rekening gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. Zo wordt de omgeving zo min mogelijk belast.

Kies voor een lokale vakman

Als u kiest voor een specialist om uw dakkapel te plaatsen, kunt u het beste kiezen voor een specialist uit uw eigen omgeving. De vakman hoeft dan geen grote afstanden af te leggen, wat gunstig is voor u en voor het milieu. De vakman belast het milieu minder door de korte reisafstand en u betaalt hierdoor minder aan reiskosten.

Afval scheiden

Tijdens de verbouwing zal u een hoop bouw- en sloopafval verzamelen. Het juist scheiden van dit afval is erg belangrijk. Veel van het bouw- en sloopafval kan namelijk worden gerecycled. Hierdoor kunnen er van het afval weer nieuwe producten worden gemaakt. Als u niet precies weet hoe u het afval moet scheiden, kunt u hulp vragen aan uw vakman. Deze zal u hierin kunnen adviseren en ondersteunen.

Help uzelf en het milieu met isolatie

Het goed isoleren van uw dakkapel is niet alleen beter voor het milieu, maar verhoogt ook uw wooncomfort én zorgt voor een lagere energierekening. Door een goed geïsoleerde dakkapel blijft de warmte namelijk beter binnenshuis en dit betekent dat u minder hoeft te stoken. Hierdoor bespaart u op uw energierekening. Doordat de temperatuur in huis constanter blijft, woont u ook nog eens fijner.

Als u een dakkapel met goede isolatie wilt, kunt u het beste kiezen voor een kunststof of polyester dakkapel. Kunststof is een materiaal dat zeer goed isoleert en zeker bij de polyester dakkapel, dankzij de naadloze constructie, komt er hierdoor weinig koude lucht naar binnen. De houten dakkapel beschikt over een minder goede isolatie. Toch heeft u hier zelf ook enige invloed op. Kies bijvoorbeeld voor HR++ glas in de ramen van uw dakkapel. Dit glas isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

Duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen hoeft dus niet moeilijk en duur te zijn. Uiteindelijk gaat u juist geld besparen met een duurzame dakkapel. Zo heeft u niet alleen zelf, maar ook uw omgeving hier veel profijt van en kunt u met een goed gevoel uw dakkapel laten plaatsen.