utrecht.allesduurzaam.nl

Kamperen in de Nederlandse natuur

Kamperen in Nederland...natuurlijk!

Er bestaan allerlei manieren om in de Nederlandse natuur te kamperen.

 • Natuurkampeerterrein
  De ideale kampeerplek voor de liefhebber van rust en ruimte in een fraaie omgeving. Nederland biedt je een waaier van spannende, mooie locaties waar je heerlijk een paar nachten, een weekend of een hele vakantie kunt doorbrengen. Meer info? Vind hier natuurkampeerterreinen
 • Paalcamping 
  Voor de avontuurlijk ingestelde fietser of wandelaar heeft Staatsbosbeheer paalkampeerterreinen. Hier mag 'wild' gekampeerd worden. Ze liggen in het bos of aan de bosrand, vlakbij lange-afstandroutes en zijn niet per auto bereikbaar. Er is plek voor maximaal drie trekkerstenten, die binnen een straal van 10 meter van de paal moeten staan. Kamperen is hier gratis, maar je mag er niet langer dan 72 uur bivakkeren. Meer info
 • Natuurcamping
  Je kunt lid worden van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC). De leden onderhouden zelf hun 22 terreinen. Wat biedt de NTKC haar leden? Sportief en actief kamperen, midden in de natuur, volop rust en ruimte op 22 terreinen door heel Nederland, nooit reserveren, respect voor natuur, milieu en privacy. Meer info? Kijk op kampeerclub.nl.
 • Boerderijcamping 
  Vrienden van het Platteland wijst je de weg in landelijk Nederland. Bijvoorbeeld een kleinschalige camping bij de boer. Er is zoveel te doen en te beleven. Vooral voor kinderen: de dieren, de boer helpen, verstoppen tussen de hooibalen.. Steeds meer boeren hebben een kleinschalig terrein, dicht bij de natuur. Meer info?.

De natuurcamping heeft veel te bieden, maar je vindt er geen disco, recreatieve programma’s, rondrijdende boodschappenauto’s, patatkraam of wasmachine. Wanneer je hier behoefte aan hebt, dan kun je beter een grote reguliere camping opzoeken. Grote campings belasten het milieu en onze natuur meer dan de kleinere natuurcampings. Wil je veel voorzieningen en toch rekening houden met het milieu, ga dan eens kijken bij een camping met de Green Key.

Adressen van accommodaties met het Green Key keurmerk.