utrecht.allesduurzaam.nl

Ecomama doos: Baby- en kinderspullen doorgeven aan andere moeders

Baby- en kinderspullen. Je gebruikt ze korte tijd en daarna liggen ze in de kast. De Ecomama doos is een duurzaam mama2mama concept, waar iedereen een beetje blijer van wordt. Het werkt heel simpel: de ene mama doet gebruikte baby- of kinderspullen in een doos (opgeruimd staat netjes!). De andere mama ontvangt deze doos tegen verzendkosten (6,75 euro) of haalt de doos op.

ecomama doos meisjePaula is oprichtster van de Ecomama website en vertelt: “Tijdens mijn eerste zwangerschap viel het me al op dat door familie, vrienden en bekenden direct dozen en tassen met spulletjes aangeboden worden. Meestal heeft hun kind het weinig (of zelfs nooit) gebruikt of ziet het er gewoon nog hartstikke goed uit. Zonde om weg te gooien! Niet iedereen heeft zo’n netwerk waarbij je iemand blij kunt maken met spullen of je een handje geholpen wordt bij het samenstellen van de baby-uitzet.”

Over Ecomama

De afgelopen twee jaren hebben mama’s en mama’s in spé veel informatie kunnen vinden over een groene lifestyle op de website van Ecomama. Paula probeert steeds een beetje duurzamer en natuurlijker te leven en schrijft over haar bevindingen op de Ecomama website. Voor adresjes en recepten kunnen enthousiaste ouders terecht op Ecomama’s online gids op www.ecoweetjes.nl.

De Ecomama doos is het eerste concept dat Ecomama lanceert om de wereld een beetje groener te maken en het leven van mama’s een stukje makkelijker.