utrecht.allesduurzaam.nl

Een duurzame keuken

Adressen voor een duurzame keuken op Allesduurzaam.nl

02.jpgEen duurzame keuken is een keuken die lang mee gaat, aangepast kan worden aan uw wensen en eventueel mee kan verhuizen. Kies voor een keuken met Milieukeur of een massief houten keuken van FSC gekeurd hout.

U kunt kiezen voor een aanrechtblad van massief beuken of een andere Europese houtsoort. Het blad vraagt wel het nodige zorgvuldige onderhoud. Of als u daar tegenop ziet, kunt u ook kiezen voor 95% natuurzuivere kwartskorrels: glad, niet poreus, vlekvrij, krasvast en hittebestendig.

Bamboe is ook een mooi en duurzaam materiaal al krijgt het geen FSC keur, omdat bamboe geen hout is, maar een grassoort. Het is een prachtig duurzaam materiaal omdat het snel groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen en goed verwerkt kan worden.

Waarom kiezen voor een duurzame keuken?

Mensen raken soms snel uitgekeken op een bepaalde modieuze kleur of dessin en willen al gauw weer iets anders. De meeste keukens belanden lang voordat ze versleten zijn op de afvalberg: een flinke verspilling van materiaal en energie. Vermijd daarom de aanschaf van een keuken die u niet (meer) kunt aanpassen aan uw eventuele veranderde wensen of nieuwe woning. Een verhuisbare keuken geeft u een grote winst in geld en spaart veel materiaal.

De gangbare keuken bestaat uit behoorlijk wat kunststof, namelijk kunststof laminaat en een spaanplaat ondergrond. De schadelijkheid van spaanplaat is de laatste jaren wel afgenomen, maar het blijft een synthetisch product, afkomstig uit de aardolie-industrie en er komen kleine deeltjes schadelijk gas vrij. Voorkom daarom zoveel mogelijk kunststof.