utrecht.allesduurzaam.nl

Glansrijk geslaagd in kleding die bij je past

Glans kan prachtig zijn. Het is feestelijk, vrolijk en opvallend. Maar net als een goede kok doet, moet je goed doseren. Iemand met een heldere kleuring die extravert is en slank, kan veel glans hebben. Bij iemand die een subtiele kleuring heeft, die introvert is en steviger of mollig, is minder en subtielere glans mooier. Ergens tussen deze twee uitersten bevind jij je.

 DSC01373bwerkt.jpg
Kijk even mee naar Claudia, mijn naamgenote, die een voorbeeld is van het eerste type. Je ziet haar hier links. Ze oogt prachtig en harmonieus in haar rode glanzende jurk en haar lakleren schoenen. Een man die op haar lijkt (extraverter, helder van kleur en slank) zou een (mat) glanzend pak kunnen dragen, of een overhemd met glans.
 
Glans vergroot en trekt de aandacht. Draag glans waar dat geen probleem is, of waar je dat zelfs wilt. Claudia is heel erg slank en kan dit goed hebben. De jurk geeft haar wat meer volume. Vraag je af hoe dat bij jou is. Heb je bijvoorbeeld slanke benen, draag dan een glanzende rok en draag op je forsere bovenlichaam een matte stof. Ben je op je onderlichaam zwaarder, draag dan daar geen glans maar doe dat eventueel op je bovenlichaam. Ben je in het geheel wat zwaarder, houd het dan bij mooie sieraden die de aandacht trekken.
 
DSC01265bewerkt.jpgDesiree, de vrouw die je hier rechts ziet, oogt net zo fraai. Maar felrood-oranje en rode lakleren pumps zouden haar niet staan. Ze is introverter dan Claudia en haar kleuren zijn minder helder. Desiree heeft een mattere, subtielere glans nodig, in een gemengde kleur. Een man die op haar lijkt (introverter, steviger en subtieler van kleur), zou een pak van een matte stof kunnen dragen en daarmee bijvoorbeeld een mat glanzende stropdas kunnen combineren.
 
Desiree heeft een voller, vrouwelijk figuur, dat gebaat is bij een mattere glans. Deze stof (en dit model) maakt haar niet zwaarder dan ze is. Het collier, in glanzend rozerood, trekt de aandacht naar haar fraaie halslijn.
 
Wil je bepalen wat voor jou mooi is, houd dan rekening met de volgende uitgangspunten:
  • Glans vergroot en trekt de aandacht.
  • Lichte kleuren versterken bovengenoemd effect, donkere kleuren zwakken het af. 
  • Doe niet teveel; Claudia bewaart evenwicht door jurk en schoenen in dezelfde kleur te kiezen. Desiree draagt één opvallend accessoire, dat de aandacht trekt.
  • Ben je onzeker over wat voor jou goed is, kies dan voor mooie sieraden, dat kan al feestelijk genoeg zijn.

Uiteraard is er een hele range aan mogelijkheden tussen Claudia en Desiree in. Je bent extraverter, maar hebt een subtiele kleuring, of andersom. Je bent zwaar en extravert en je houdt van glitter en glamour. Een privéconsult (bijvoorbeeld een voordelig consult voor een speciale gelegenheid) is dé gelegenheid om wat bij jou past specifiek op jouw lichaam en persoonlijkheid afgestemd vorm te geven, zodat je precies weet wat je nodig hebt om er prachtig uit te zien.

Zoek je iets nieuws? Tweedehands kan een prima optie zijn! Ik ontdekte laatst bijvoorbeeld Barbabientje. Neem eens een kijkje!

Succes en wil je ondersteuning? Boek dan een consult met 20% korting!