utrecht.allesduurzaam.nl

Milieuvriendelijke materialen voor uw outdoor activiteiten

Verantwoorde outdoorkleding

Ook de buitensporter kan tegenwoordig milieuvriendelijk geproduceerde materialen kopen. Denk eens aan biologisch katoen of aan hergebruikte materialen. Wanneer het bedrijf ook nog investeert in milieuprojecten, en zorgt voor goede arbeidsomstandigheden, dan is dat een goede keuze. 
Patagonia is zo'n bedrijf. Het heeft sinds 1996 het roer omgegooid voor hun katoenen producten. De gigantische impact die de katoenproductie in hun eigen staat (California) heeft op het milieu heeft het bedrijf doen besluiten voor hun katoenen kleding alleen nog 100% biologische katoen te gebruiken. 
outdoor_activiteiten.jpgSinds 1993 gebruikt Patagonia gerecycelde frisdrankflessen voor hun fleeceproducten. Al meer dan 30 producten voldoen aan deze kwaliteit. Ze doen ook mee aan "1% for the planet": Eén procent van de omzet wordt gedoneerd aan kleinschalige milieuorganisaties. Tenslotte garandeert Patagonia dat degenen die de producten maken in Maleisië, China, Turkije, de VS en Groot-Brittannië onder goede omstandigheden kunnen werken en een eerlijk salaris verdienen.
Polartec ® fleece is het merk dat materiaal levert voor de gerecyclede limonadeflessen in de fleece kleding. De biologische katoenen kleding en het gerecyclede fleece is te verkrijgen in de betere outdoor-speciaalzaak. Zie ook op de website www.patagonia.com en kies Nederland als land. Op www.polartec.com kun je zien welke bedrijven gebruik maken van het gercyclede polartec ® fleece.

Adressen voor Patagoniakleding op Allesduurzaam.nl

Meer info?