utrecht.allesduurzaam.nl

Duurzaam vakantiehuisje te huur in de Achterhoek

Vakantiewoning de Stro-yurt: img 2492
 De stroyurt is een 4 persoons vakantiehuisje met een sfeervol, eenvoudig interieur. Je komt binnen direct in de woonkamer, met achter de houten deurtjes 4 knusse bedsteden.

2016 09 07 13 08 48

Je kunt buiten in de open keuken koken. Naast de buitenkeuken is een kleine badkamer met douchecabine waar je met (verwarmd) grondwater kunt douchen. In het kleine bosje achter de stro-yurt vind je een urinegescheiden eco-toilet.

Groenten en kruiden uit de biologische moestuin zijn ter plekke te koop. 

Gasten die graag de handen uit de mouwen willen steken, kunnen in overleg meewerken in de tuin in ruil voor verse groenten. 

De Stro-yurt maakt deel uit van het project Aarde-Werk 'de Stegge'. Op het terrein vind je een keur van ecologische en duurzame toepassingen om in een meer zelfvoorzienend systeem te leven. De bewoners geven je graag uitleg.

De 'Praktijkschool voor Duurzaamheid Aarde-Werk de Stegge  ligt in het buitengebied van Winterswijk op 2 ha eigen terrein. Op de aardappelschuur liggen 20 zonnepanelen op het dak en 16 panelen op de grond, die groene stroom leveren. Ook is er een rietveld waarin al het afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt in toilet en wasmachine.

Omgeving: 
Het Buurtschap Kotten ligt 5 km ten oosten van Winterswijk, midden in het Achterhoekse coulissenlandschap. Boerderijen, kleine open akkers (essen) en bebossing wisselen elkaar af in het zacht glooiende landschap. Een heerlijk wandel- en fietsland met diverse natuurgebieden in de directe omgeving. De grens met Duitsland ligt op 2 km. afstand. Op het terrein is een ontdek- en beleefroute ingericht die je naar eigen voorkeur kunt lopen. Je huurt voor 5 euro een rugzakje met plattegrond, kussen en dekentje plus een smakelijke verrassing en bent een paar uur zoet, genietend van de stilte, vogels, bomen, libellen, kikkers en nog veel meer.

Voorzieningen:
Het huisje is heel basic, wel voorzien van elektriciteit, een extern toilet, keuken en douche. De vier bedden zijn eenpersoons, 200x90cm.

Wilt u rechtstreeks bij de verhuurder boeken? stuur een mailtje naar info@aarde-werkdestegge.nl

U kunt ook (iets duurder) direct boeken via natuurhuisje.nl HIER