utrecht.allesduurzaam.nl

Super ingrediƫnt: centella asiatica (gotu kola) blad extract

centella asiatica (gotu kola) blad extract is een aan de peterselie verwant plantje dat vooral in Azië voorkomt. C. Asiatica wordt in de ayurverdische, traditionele Afrikaanse en Chinese geneeswijze gebruikt om nervositeit, vergeetachtigheid, concentratieproblemen (inwendig) en wonden (uitwendig) te behandelen.

De positieve effecten van gotu kola op ons gestel zijn goed gedocumenteerd. Hiervoor is het wel nodig dat je de blaadjes verwerkt in bijvoorbeeld je salade en dagelijks eet. Een bonus effect van gotu kola -iets waarin ik zeer geïnteresseerd ben-  is dat het de aanmaak van collageen typeI stimuleert. Dat verklaart de wondreparerende  en litteken verminderende eigenschappen.   Gotu Kola zit vol alkaloïden en mineralen die een sterke anti bacteriële werking hebben. Gotu Kola repareert de huid en het bindweefsel, stimuleert de aanmaak van collageen, verstevigt de huid en vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

Duidelijk nu waarom 100% Organics dit ingrediënt in de anti-wrinkle cream heeft gestopt. Je stimuleert zo op een natuurlijke manier huidvernieuwing en je houdt de boel in conditie. Diepe rimpels kunnen uiteraard nooit meer weggetoverd worden, ook niet door dit super ingrediënt. Daarvoor is de huid te veel verslapt.

Er zijn niet veel producten die Gotu Kola extract bevatten. Na lang zoeken kwam ik van Khiel’s de Centella Skin Calming lijn tegen. Deze is volledig op basis van gotu kola en richt zich op kalmeren en verbeteren van de huid.

Het allermooiste, tijgers hebben de mooie eigenschappen van dit plantje al veel langer ontdekt! Het plantje staat ook bekend als Tiger Herb. Tijgers wrijven namelijk hun gewonde lichaam tegen dit plantje om sneller te genezen.

Heb je een gevoelige, droge huid, misschien zelfs last van roseaca/couperose (centella in combinatie met tamanu schijnt wonderen te doen voor deze aandoeningen) dan kun je de anti wrinkle cream van 100% Organics uit proberen door mee te doen met de Libelle win actie. Een potje van 15ml van deze balsem zit in het prijzenpakket.