utrecht.allesduurzaam.nl

Vijf tips voor een stralende duurzame kerst

hm1 260x300

1. Ga eens op de H&M website kijken vanaf 24 november. Vanaf die datum verkopen ze in de Conscious Collection feestelijke kleding die van duurzamere materialen is gemaakt: biologische katoen, Tencel en gerecycled polyester.

dfv 188x3002. Ben je niet zo van de glitter & glamour? Kijk eens op Etsy. Hier bieden mensen hun prachtigste spullen aan, die ze zelf gemaakt hebben. Keus genoeg aan recyclede kleding, sieraden en andere accessoires. Recyclede spullen staan vaak bol van de goede bedoelingen maar zijn net zo vaak niet echt mooi. Bij Etsy vind je die wel. Dig For Victory bijvoorbeeld maakt de mooiste jurken op maat van vintage stoffen, die ooit zijn blijven liggen.
 
applebranchesvintage2 206x3003. Ben je wel van de Glitter & Glamour maar wil je vintage? Ook hiervoor kun je bij Etsy terecht. Het rode jurkje van Applebranchesvintage bijvoorbeeld is in perfecte conditie en heb je al voor zo’n 45 euro in huis.
 
 4. Misschien heb je helemaal geen nieuwe outfit nodig, maar ben je er al als je anders combineert. Kijk eens naar tweedehands perkins15 euro 300x239schoenen bij het obligate zwarte pak of zwarte jurkje. Op marktplaats en bij talloze andere websites kun je blij worden met de miskopen van een ander. Vaak zijn aangeboden schoenen splinternieuw of nauwelijks gedragen, zoals deze beauties van Dorothy Perkins. Voor 15 euro bij jij al de nieuwe eigenaar.
 

overhemd5. En voor de man? Een gedurfder overhemd kan al wonderen doen. Bijgaand overhemd is ook op marktplaats te vinden. Heb je krullen of ronde vormen in je gezicht? Succes verzekerd.