utrecht.allesduurzaam.nl

Onderhoud van kozijnen is het behoud van je huis

Deurkozijnrenovatie

In de strijd tegen houtrot in stijlen van deurkozijnen presenteert Holonite een onderdorpel met een hoge neut van gegoten composietsteen.

Deze oplossing is niet alleen duurzaam, waterdicht en onderhoudsvrij maar oogt tegelijkertijd eigentijds en stijlvol. De hoge neut is maximaal 15 cm en overtreft met deze lengte de standaard neut.

Daardoor is de hoge neut afdoende om al het houtrot uit de kozijnstijl weg te nemen. Zo volstaat een gedeeltelijke renovatie en is volledige vervanging van het kozijn niet nodig. De onderdorpels en hoge neuten zijn leverbaar in verschillende kleuren en texturen.

Renovatiepakket

Holonite levert de hoge neut compleet met een renovatiepakket, dat bestaat uit een boormal, een ontvettend reinigingsdoekje en een speciale tweecomponentenlijm. Met de boormal bepaalt de aannemer eenvoudig de positie van de neut ten opzichte van de stijl.

Nadat de rotte plek is uitgezaagd, kan de neut snel en zonder schroeven verlijmd worden aan de bestaande kopse kant van de stijlen. De korte uithardingstijd van de lijm zorgt ervoor dat de dorpel met hoge neuten eenvoudig en snel te verwerken is. Na het afschilderen is de renovatie van het kozijn klaar en is houtrot verleden tijd.

Maatwerk

Neuten worden van oudsher vaak uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de dorpel. Een onderdorpel die doorloopt in hoge neuten waardeert bestaande woningen op en bezorgt de woning een stijlvolle uitstraling.

Holonite levert de hoge neuten zowel in combinatie met een Premax of standaard onderdorpel als specifiek op maat. Voor grote renovatieprojecten produceert Holonite onderdorpels exact passend naar de maatvoering van het project.