utrecht.allesduurzaam.nl

Eco leven is mooi, leuk en uniek

Eco Kleding

Kleren maken de man. Ga jij voor eco? Dan is eco kleding aan jou besteed. Maak een statement en kies voor duurzame kledingmerken. Bijvoorbeeld een eco broek van brandnetelstof of van hennep. De katoenteelt is namelijk erg belastend voor het milieu. Toch gehecht aan je katoenen ondergoed? Kies dan voor eco lingerie, gemaakt van bio-katoen. (Online) winkelen voor eco mode is steeds makkelijker geworden. Alle adressen voor eco kleding, bij jou in de buurt of online vind je op Allesduurzaam.nl.

Eco Keuken

Toe een een nieuwe keuken? Bij eco leven hoort natuurlijk ook een eco inichting. Je kunt - heel eco - kiezen voor een gebruikte keuken, of er zelf één maken. Heb je wat meer te besteden, dan kun je een eco keuken laten maken. Maar ook bij de aanschaf van een kant en klaar keuken, kun je kiezen voor eco! De grondstoffen voor een eco keuken komen uit goed beheerde bossen, liefst van Hollandse bodem. Let op het eco label (Milieukeur of FSC)

Eco Reizen

wandelreizenLekker op vakantie en tegelijk eco bezig zijn. Gaat dat samen? Jazeker, je kunt op veel verschillende manieren eco op reis. Boek je vakantie bijvoorbeeld bij een eco reisorganisatie. En ga je zelf op reis? Doe eco reistips op op Allesduurzaam. Zo kun je je kilometers compenseren, heel eco in eigen land blijven of juist op je verre vakantiebestemming iets wezenlijks bijdragen. Eco op vakantie geeft voldoening

Eco Font

Wie het kleine niet eert... Eco font is een lettertype en software, waar je minder inkt door gebruikt. Zo kun je thuis en op je werk heel wat besparen. Heb jij meer eco werktips? Stuur ze naar de redactie: redactie@allesduurzaam.nl

Leef jij Eco?

Een greep uit reacties van Allesduurzaam bezoekers, op de vraag hoe zij eco leven:

  • "Eet een paar keer in de week vegetarisch, vlees eten is heel belastend voor het milieu. Eco leven doe je heel makkelijk door creatief te zijn in de keuken. Een eco maaltijd houdt in: koken met seizoensgroenten, liefst uit de streek. Koop alleen wat je werkelijk gebruikt. En heb je toch restjes? Verzin de volgende dag je eigen eco-recept."
  • "Ik koop voor de kinderkamers bijna alleen tweedehands spullen. Een eco inrichting is namelijk veel gezonder. Wist je dat nieuwe meubels allerlei giftige stoffen uitademen? Als je een oud kastje opknapt tot commode, een lief bedje koopt op Marktplaats en je eigen kunststukjes knutselt, ben je niet alleen heel eco bezig, maar creeer je ook een heel eigen identiteit. Alles uniek, dat is de meerwaarde van eco."
  • "Een goede verzorging maakt dat je huid minder snel veroudert, onder invloed van de zon en luchtvervuiling. Eco staat voor mij voor natuurlijke verzorging: cosmetica, de kapper, een lekker luchtje... Ik voel me niet prettig als het allemaal chemische stoffen zijn. Een eco deodorant, eco verzorgingsproducten, dat is voor mij echt verwennen. Ik koop al die eco producten online."
  • "Ik let goed op de eco keurmerken en eco labels. Je vindt ze op alle producten die eco zijn. Lastig om te weten welke waarvoor staan? Op Allesduurzaam.nl vind je alle informatie over de eco labels. Zo vind ik het heel gemakkelijk om in de winkel bewust te kiezen voor eco producten."

Webredacteur: Christa Smits