utrecht.allesduurzaam.nl

Fair trade koffie: een goed begin voor iedereen

Fair trade koffie: Waar te vinden?

fair trade koffie maxhavelaarJe herkent fair trade koffie aan het Max Havelaar keurmerk. Deze staat garant voor ‘eerlijke’ koffie. Voor fair trade koffie ontvangen de producenten waar ze recht op hebben, in plaats van dat het geld blijft hangen aan de strijkstok van de tussenhandelaren. Hierdoor worden boeren en arbeiders in de Derde Wereld structureel op een economische basis gesteund.  

Op Allesduurzaam.nl vind je zowelfair trade koffiemerken alsverkooppunten van fair trade koffie. Fair trade koffie vind je ook bij de wereldwinkel. Of je kunt in je eigen supermarkt kiezen voor fair trade koffie. Vaak gaat fair trade koffie verder en is het ook biologisch. Je vind dan het EKO-keurmerk en EU bio-logo naast het keurmerk voor fair trade op de koffie.

Eerlijke handel in fair trade koffie

utz certified fair trade koffieFair Trade en Max Havelaar zijn eerlijke handelsorganisaties en promoten naast fair trade koffie ook andere producten waarvan de producenten gegarandeerd worden van een leefbaar inkomen. Ook Albert Heijn is initiatiefnemer voor eerlijke handel in de koffiebranch. Zij kwamen met het Utz Kapeh-certificaat, die verantwoorde productie en eerlijke handel waarborgt. Dat is pas samen genieten van een (h)eerlijk bakkie fair trade koffie!

Welke keurmerken zijn er voor fair trade koffie?

rainforest alliance fair trade koffieLastig om fair trade koffie te herkennen? Welnee: Op fair trade koffie vind je altijd één van de volgende keurmerken: