utrecht.allesduurzaam.nl

Vega- of biohap voor je huisdier

Vegetarisch

poes.jpgJe  bent zelf vegetarisch en vraagt je af of jouw hond of kat dit misschien ook (af en toe) kan zijn. Ja dat kan! Bij honden althans. Er zijn genoeg vegetarische honden en die zijn allemaal kerngezond. Zij eten gewoon mee met wat jij eet. Als (bij)voeding krijgen ze vegetarische brokken en kluifjes omdat de dieren aanvullende mineralen en vitaminen nodig hebben. 
Voor katten is het moeilijker. Katten zijn echte carnivoren en hebben o.a. behoefte aan de voedingsstof taurine. Dit zit in vers vlees. Deze stof kan synthetisch toegevoegd worden aan een vegetarisch dieet. Het is echter de vraag of dat een goede keus is, aangezien het spijsverteringsstelsel van de kat niet geschikt is voor zuiver plantaardige voeding. 

Biologisch

Je kunt ook kiezen voor biologische diervoeding met het EKO-keurmerk. De voedingsproducten bevatten alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en aminozuren. Ze zijn bereid met hoofdzakelijk biologische grondstoffen. Bovendien bevatten ze geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen, schadelijke bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerde organismen.

Adressen voor vegetarische en biologische diervoeding op Allesduurzaam.nl.

Gangbaar blikvoer

Blikvlees voor honden of katten is een bijproduct van de vleesindustrie. Het is vaak van mindere kwaliteit, met weinig voedingswaarde. Een goed criterium is om in ieder geval te kiezen voor een aanbieder die geen kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt en ook de antioxidanten links laat liggen.