utrecht.allesduurzaam.nl

Korting op biologische boodschappen met een Groenpas

Met de Groenpas ontvang je 6% korting op alle producten van de biologische winkel. Maar de Groenpas is niet zomaar een kortingspas, het is ook een investering. Met de pas steun je namelijk verdere verduurzaming van het aanbod van biologische winkels

Belastingvrij winkelen

Biologische winkels verkopen producten die het milieu nauwelijks belasten. Toch vindt de overheid dat voor duurzame producten net zoveel belasting moet worden betaald als voor niet-duurzame producten. Terwijl deze vaak ten koste van het milieu worden geproduceerd.Met de Groenpas neemt de winkel deze 6% belasting voor hun rekening. 6% is de btw die voor de meeste voedselproducten moet worden afgedragen. Met de groenpas winkel je dus als het ware 'belastingvrij'. Dit vanuit de gedachte dat schone en gezonde producten niet evenveel belast mogen worden als vervuilende producten.

Hoe werkt de Groenpas?groenpas

De Groenpas kost 100 euro; wie 33 euro of meer per week aan biologische boodschappen besteed, maakt winst. De 100 euro worden bovendien goed gebruikt: de winkelier benut deze om te investeren in duurzaamheid, bijvoorbeeld een klimaatsparende koeling in zijn winkel. Of transport zonder fossiele brandstof. Kortom met de groenpas investeren klanten in een beter milieu en tegelijkertijd besparen pashouders op de dagelijkse boodschappen.

De Groenpas in het kort:

•    Je investeert 100 euro.
•    Daarmee help je het aanbod van biologische winkels te verduurzamen en te verbreden.
•    Je ontvangt een jaar lang 6% btw op al je aankopen.
•    Je ontvangt jaarlijks een uitnodiging voor een verwenbijeenkomst.

Kijk voor meer info en voor inschrijven op www.groenpas.nl