utrecht.allesduurzaam.nl

Energiesubsidiewijzer, dé wegwijzer naar energiebesparing

energiesubsidiewijzerVoor het nemen van energiebesparende maatregelen in woningen bestaan verschillende regelingen. Woningeigenaren weten niet altijd duidelijk welke subsidies en regelingen er zijn en of zij ervoor in aanmerking komen. De Energiesubsidiewijzer brengt daar verandering in. In één oogopslag is duidelijk welke subsidies er zijn.

Veel woningeigenaren maken nog geen gebruik van de beschikbare energiesubsidies. De Energiesubsidiewijzer verlaagt de drempel door duidelijkheid en gemak. Bezoekers krijgen de informatie over de subsidies in hun woonplaats overzichtelijk aangeboden. Via de website vinden zij eenvoudig meer informatie per regeling.

Isoleren met subsidie

Wanneer uw huis tussen 1920 en 1975 is gebouwd, is de kans groot dat uw huis ongeïsoleerde spouwmuren heeft. Het na-isoleren is niet duur en levert snel veel besparingen op. Daarbij is een geïsoleerd huis warmer in de winter en koeler in de zomer. De kosten van het isoleren van een gemiddeld rijtjeshuis zijn nog geen 1000 euro.

Bovendien geven veel gemeenten subsidie voor het isoleren van uw spouwmuur. Zo hebben nagenoeg alle gemeenten in Gelderland in 2011 een subsidie voor het isoleren van uw spouwmuur, vloer en dak.
Daarmee worden de kosten voor het isoleren nog lager. En u kunt profiteren van het lagere btw-tarief voor energiebesparende maatregelen. Dan heeft u de kosten binnen zo’n 3 ½ jaar terugverdiend.

Bedrijven voor isolatie met subsidie:

Over de Energiesubsidiewijzer

De Energiesubsidiewijzer is ontwikkeld door Agentschap NL voor de Stichting Meer met Minder. Dit gebeurde in opdracht van het ministerie van VROM en WWI. Agentschap NL is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

www.subsidiewijzer.nl