utrecht.allesduurzaam.nl

Milieubewust je huis inrichten

De impact op het milieu van meubels, vloerbedekking, verf en andere producten voor je interieur, is afhankelijk van de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Ook de levensduur speelt een rol: Hoe langer producten meegaan hoe beter, want dat spaart grondstoffen en energie uit. Duurzaam inrichten is een leuke uitdaging, maar waar kun je zoal aan denken?

Tips: je woning duurzaam inrichten

  • Denk bij de aanschaf aan milieuvriendelijke hernieuwbare materialen, zoals hout en bamboe
  • Koop een product met een milieukeurmerk, zoals Milieukeur, Ökotex, het Europese Ecolabel, FSC-keurmerk en Blaue Engel.
  • Kies zo mogelijk voor tweedehands spullen. Een oud meubeltje krijgt een heel nieuw aanzien met een mooie verf in de kleur van je interieur. Voordeel is dat je een sterkere band hebt met een meubel dat je zelf hebt opgeknapt.
  • duurzaam inrichtenBied je oude meubels aan bij een kringloopwinkel. Veel mensen bellen het grof vuil en zetten de hele boel buiten. Maar een ander ziet wellicht nog mogelijkheden in jouw oude kast, bed of stoelen.
  • Kijk in onze rubrieken voor woninginrichting. Je vindt er alle adressen met een duurzaam aanbod in gordijnen en zonwering, matrassen, meubels, vloeren en vloerbedekking en wand- en plafondafwerking.
  • Laat je iets op maat maken? Kies dan voor een meubelmakerij die werkt met duurzaam geproduceerd hout! Bijv Houtwerk in Hattem, een meubel- & keukenmakerij die uitsluitend meubilair van massief  inlands hout produceert

Lees het interview met Dirk van Genugten van Duurzaam Thuis en archtect Daan Bruggink in het blad Maatwerk waarin zij van alles vertellen over duurzame maatregelen in huis.