utrecht.allesduurzaam.nl

De VakantieVoetafdruk: Hoeveel sporen laat jij na?

De VakantieVoetafdruk, wat is dat?

11.jpgGemiddeld gaan Nederlanders bijna drie keer per jaar op vakantie, waarvan de helft naar het buitenland. Reizen belast het leefmilieu, of je nu met de touringcar, de trein, de auto of het vliegtuig gaat, maar er is nogal verschil in de milieubelasting en daar kan iedereen invloed op uitoefenen.

2007_06_11_virgen_glanz_023_medium_1116.jpgDe manier van reizen, de bestemming, de activiteiten, het onderkomen, duur van de vakantie en het reisgezelschap bepalen de 'Mondiale Voetafdruk' van je vakantie. Zeg maar, de hoeveelheid milieubelasting die jouw vakantie kost. We noemen dit de VakantieVoetafdruk.

Bereken je VakantieVoetafdruk

Met dit programma bereken je in vijf stappen de Voetafdruk van je vakantie. Uiteraard kunt je er ook de Voetafdruk voor een geplande vakantie mee bepalen. Door het rekenmodel een paar keer achter elkaar te gebruiken en steeds je vakantie op een andere wijze in te vullen, kunt je uitvinden hoe je de Voetafdruk kunt verkleinen.

De VakantieVoetafdruk is ontwikkeld door De Kleine Aarde, Centrum voor een Duurzame Leefstijl in Boxtel, in samenwerking met de NHTV Internationale Hogeschool Breda.