utrecht.allesduurzaam.nl

Actief op vakantie in de Achterhoek: werken en genieten op het land

Wie zin heeft deze zomer in eigen land fraaie plekjes te ontdekken, kan terecht op het terrein en in de omgeving van tuinderij Aarde-Werk ‘de Stegge’ in Winterswijk-Kotten.

Meewerken of een natuurcursus volgen

aardewerk de steggeVoor actieve natuurliefhebbers zijn er landervaringsweken: ’s ochtends meewerken op het terrein, ’s middags luieren, wandelen, winkelen of fietsen, ‘s avonds muziek maken of films kijken over voedselvoorziening, permacultuur e.d. Samen eten uit de tuin. Deelname is gratis. 16-21 juli en 6-11 augustus. Lees verder

Voor de leergierigen zijn er cursussen: permacultuur en diepe ecologie: een weekcursus van 2 tot 7 juli. Praktisch en filosofisch opgezet. Je leert nadenken over jouw eigen relatie met de natuur en leert van alles over voedsel verbouwen in de moestuin. 

Dan is er nog de bijzondere Ontdek en Beleefroute over het terrein: op verschillende plekken bijzonder ervaringen opdoen met beestjes, planten, het landschap, het water en nog veel meer: momenten van stilte horen, geuren ruiken, water voelen, tussen de eiken stil zitten, in een hangstoel rustig heen en weer slingeren. In de schoolvakanties elke middag geopend.

foto t radhuisje medium 1101

Huisje te huur

Voor de minder actieven die vooral willen ontspannen en genieten van de rust en stilte dichtbij de Duitse grens is er het radhuisje te huur voor een (mid)week of weekend.  Van hieruit kun je diverse wandel- en fietstochten maken over zandpaden en door bossen en venen. Biogroenten te koop uit de tuin, zelf te oogsten. Kijk verder

Nog meer weten over wat er allemaal gebeurt op het terrein van Aarde-werk de Stegge? Lees hier verder.