utrecht.allesduurzaam.nl

Wow! Zo’n pak als dit bedoel ik nou!

logo sustainablestyle hiresSoms wil je wel eens een pak. Voor naar je werk bijvoorbeeld. Maar geen net klassiek pak. Een pak dat er als een pak uitziet, maar tegelijkertijd lekker zit en anders is dan anders. Meer casual, niet te braaf. Een combinatie van een jasje en een broek (of rok) is een aankoop die je – als het goed is – voor langere tijd doet. Doordat je het bij elkaar maar ook apart kunt dragen creëert zo’n combinatie veel mogelijkheden. Voor naar je werk, maar ook in je vrije tijd. Was het altijd samen of breng het gelijktijdig naar de stomerij, om kleurverschil te voorkomen. Ook milieubewuste merken maken pakken. En soms hele mooie. Een investering zeker waard. Voor mannen én vrouwen.

 
dutch spiritEerst de heren. Die willen ook wel eens wat losser, meer casual. Vaak is het voor hen prettig om dan een spijkerbroek met een jasje te combineren. Het colbert links is van Dutch Spirit. De spijkerbroek is van Hemp Age.
 
hennepkatoen
Het is gemaakt van hennep en biologische katoen. Hennep is stevig en zeer duurzaam materiaal. Deze materiaalcombinatie levert een stevige spijkerbroek op, die vooral gespierde mannen heel mooi staat.
 
Wie staat zoiets goed? Slanke mannen, want het jasje is slank gesneden. Heb je een buik, kies dan een ruimer gesneden model. Mannen met een koelere huidskleur, bovendien. Als je warm bent van huid, kijk dan uit naar een colbert in bijvoorbeeld kakigroen of bruin. Dat zal je beter staan. Die kun je ook goed combineren met een spijkerbroek. Het is mooi je riem en schoenen in dezelfde kleur te kiezen. Dit mag best flink contrasteren met de kleur van je jasje en broek.
 

global woman2global womanVoor vrouwen zijn er ook mooie opties. Dit pak in een prachtige auberginekleur is van het Nederlandse merk Global Woman en is onder andere hier te koop. Al lijkt het niet zo op de foto, in werkelijkheid is de kleur natuurlijk hetzelfde. Het is gemaakt van fijne ribstof, van biologische katoen.
Je hebt misschien gemerkt dat smal toelopende pijpen nu in de mode zijn en ’flared legs’ als deze moeilijker vindbaar zijn. Punt is alleen dat smal toelopende pijpen de meeste vrouwen niet zo goed staan. Het benadrukt hun bredere heup, en vaak niet ultraslanke enkels.
spijkerbroekglobalwDeze broeken zijn vaak erg kort, ze maken benen dus bovendien optisch korter. Joost mag weten wie dit nou weer heeft bedacht voor gewone stervelingen. Laten hangen dus, die onelegante broeken, en even verder kijken naar modellen die beter staan. Zoals deze.
 
Wie staat dit pak mooi? Vrouwen met heupen en forsere bovenbenen. Je mag een buikje hebben, de jas is niet extreem getailleerd. Combineer het met een contrasterende kleur die licht is, bijvoorbeeld lichtblauw of licht grijsgroen. Een blouse kan, maar hoeft niet. Een top met lange mouwen draagt vaak comfortabeler.
 
Ben je dol op spijkerkleding en wil de die combineren met het nettere van een pak? Dat is dit pak misschien iets voor jou. Het is ook van Global Woman, heeft een goede pasvorm voor volwassen vrouwen met rondingen en het is van biologische katoen gemaakt.
 
spijkerjasglobalw
Wie staat dit goed? Je hebt forsere borsten en rondingen bij je bovenbenen. Je hebt tevens een duidelijke taille. Ben je warmer van kleur, combineer dan met een warm gekleurde top om de aansluiting met je huid te vinden.