utrecht.allesduurzaam.nl

Mooie en goede herfsttassen voor iedereen

logo sustainablestyle hires

Wil je een tas die mooi is, hip maar ook duurzaam, dan hoef je niet per se een leren tas af te zweren, zoals je hieronder ziet. Het meest duurzame materiaal is namelijk materiaal dat hergebruikt is. En van oude leren jassen en tassen worden prachtige nieuwe – betaalbare – tassen gemaakt! We beginnen echter met een tas die ook voor mannen heel geschikt is.

 
tas ecotex claudiaDeze tas links is van hennep, een zeer duurzaam, sterk materiaal met een mooie matte glans. Hennep is een plant die snel groeit en het milieu weinig belast. Er kan met gemak een laptop in, en een hoop papier erbij.Altijd al een Porsche willen hebben? Soms moet je genoegen nemen met een onderdeel, maar dan wel een authentiek onderdeel!
porsche seatbeltsDeze tas rechts is gemaakt van de autogordels van oude Porsches. En je bestelt ‘m via Overstock-Worldstock fairtrade. Ja, hoor ik je denken, helemaal uit de VS hierheen, da’s duurzaam! Toch gaan materialen en onderdelen van spullen al voortdurend de wereld over, al koop je het naast de deur. En tassen zijn relatief licht, de milieuschade van vervoer over water relatief gering..
upcycled
Wil je toch leer? Kijk dan eens in de webshop van Upcycled. Een hartstikke Nederlands bedrijf dat oude materialen een nieuw leven geeft als tas. Zoals deze schoonheid hiernaast.
Maar het kan ook anders. De tassen hieronder zijn van Japans gras gemaakt, in Cambodja. Ook deze tassen zijn te bestellen bij Overstock fairtrade. Overstock heeft veel leuke fair trade producten en biedt ook informatie, al is het wat sumier, over de producenten.

 japans gras cambodja
 
 
 
 
Of kijk op haar eigen website SustainableStyle