utrecht.allesduurzaam.nl

Zweedse Allbäck natuurverf zonder gif een uitkomst voor uw huis

Op 27 en 28 okt. jl. hebben de Zweedse verffabrikanten Sonja en Hans Allbäck een lezing en workshop gegeven in Eindhoven en Den Haag op uitnodiging van Pieternel Peltenburg, directeur van Natuurlijk Kleurrijk.. De twee pioniers vroegen zich dertig jaar geleden af waarom de ramen uit 1700 zo veel langer goed bleven dan de ramen van nu en doken in de geschiedenis. Een  inspirerende reis die leidde tot een nieuwe generatie oplosmiddelvrije lijnolieproducten met een zeer lange levensduur. Een compleet systeem van 100% milieuvriendelijk schilderwerk en een enorme besparing op onderhoud.

Het seminar bood een unieke mogelijkheid voor architecten, decision makers, schildersbedrijven, onderhoudsbedrijven en timmerfabrieken samen te komen,  geïnformeerd te worden en geïnspireerd te raken over de mogelijkheden van natuurverf in de bouw. 
 
Zij lieten in een levendige presentatie de volgende onderwerpen de revu passeren:
• de ontwikkeling en de eigenschappen van hun kwalitatief zeer hoogstaande lijnolieverf 
• het productieproces, de schone en duurzame aspecten ervan, de grondstoffen, de afvalstoffen, of liever het ontbreken daarvan 
• praktische problemen en oplossingen, mythes en feiten rondom natuurverf 

Diverse kastelen, kerken, windmolens, het Koninklijk Paleis in Kopenhagen en het Paleis van Versailles zijn behandeld met deze verf en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers, zo lieten zij trots zien. Hans en Sonja zijn een opleidingsschool gestart om jonge mensen te leren hoe je met deze producten moet werken om een optimaal resultaat te behalen. Uit hun uiteenzetting werd duidelijk dat hun producten navolging hebben gevonden o.a. in Engeland. Ze kunnen een revolutie gaan betekenen in de wereld van onderhoud van huizen en andere gebouwen. Want de producten zijn niet alleen duurzaam, gaan lang mee (schilderwerk tot 15 jaar gagarandeerd), ze berokkenen ook geen enkele schade bij de gebruikers. Dit laatste kan helaas niet gezegd worden van welke moderne alcydhars lak of watergedragen verf ook van de grote producenten. Deze 'plastic' verven bevatten helaas nog ongezonde, gevaarlijke en giftige oplosmiddelen en additieven, waar gebruikers nog jaren aan bloot worden gesteld, zonder dat een overheid er iets tegen onderneemt. Wie meer wil weten over de revolutionaire en tegelijk traditionele verfproducten en de resultaten kan verder lezen. Ze toonden aan dat de producten ook gebruikt kunnen worden op ijzeren en metalen ondergronden. Mits op de juiste wijze voorbereid is deze verf ook te gebruiken op houtwerk waar al oude verflagen op zitten. Dus iedereen die heeft gewacht op veilige verf, kan meteen in actie gaan.
  natuurverf boerderij img 3408

Voor meer informatie neemt u contact op met: Natuurlijk Kleurrijk 070-362 30 52 , de importeur van de Zweedse producten.