utrecht.allesduurzaam.nl

Eco-fantastic trakteren op de verjaardag van de kinderen

Ben jij soms ook zo verbijsterd over de cadeautjes die je kind krijgt, als traktatie voor een verjaardag? Drankjes met aspartaam, snoep dat bol staat van de geur- kleur- en smaakstoffen en goedkope speeltjes waar de giftige dampen vanaf slaan. En dat begint al bij de kinderdagverblijven. Tijd voor groen en gezond!

  • Kies voor het lekkers steeds voor de biologische varianten: fruit, kaas, worst, muffins etc…. Alles is te vinden met het EKO keurmerk. Een gezonde traktatie, zoals ontbijtkoek of rozijntjes, worden extra spannend als je er iets moois van maakt. Knutsel er een muis van of rijg lekker fruit aan een spies of versier de zelfgebakken mini muffins. Alleen de voorpret is al leuk.
  • Bedenk hoe je de cadeautjes verpakt. Gebruik gerecycled papier en vermijd plastic, aluminiumfolie en wegwerp bekers.
  • Wil je er een klein cadeautje bijdoen? Vermijd ‘Made in China’, geef iets waar een kind echt iets aan heeft, zoals een potlood, een knutselwerkje of een voorleesboekje.
  • Een verjaardag zonder ballonnen, is geen verjaardag. Er bestaan nu ballonnen die én het FSC keurmerk hebben én fair trade zijn. De ballonnen worden gemaakt van rubber van FSC rubberbomen en een deel van de opbrengst komt ten goede aan een studiebeurs voor de kinderen van de arbeiders. Bestel de ballonnen bij Green Jump

 Tips voor een Eco-fantastic traktatie? Mail de redactie: info@allesduurzaam.nl.

Webredacteur Christa Smits