utrecht.allesduurzaam.nl

Gouden Tip voor de Trouwring: Recycle or Reuse

Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar goud- en zilverwinnig is heel belastend voor het milieu. De goudzoekers worden vaak uitgebuit, hun werk is zwaar, ongezond, slecht betaald. De beste duurzame keuze voor een groene trouwring is dus: Recycle or Reuse! En als je toch gaat voor nieuw: Kies voor Eco-goud of voor een Fair trade ring.

  • Een familiering krijgt een heel nieuwe dimensie als het een tweede leven krijgt als trouwring. Poets de ring blinkend op, laat de goudsmid eventueel wat aanpassingen doen en jullie bijzondere teken van verbinding is klaar!
  • Koop een vintage ring, oude sierraden zijn vaak prachtig en er hoeven geen belastende productieprocessen meer aan vooraf te gaan.
  • Koop sieraden van gerecycled goud, of laat je eigen goud dat maar in een laadje ligt omsmelten.
  • Als je dan toch voor een nieuwe ring gaat, koop dan in elk geval ‘groen’ goud of zilver. Voor een ecologische/fairtrade trouwring is bij de winning gewerkt volgens een duurzaam productieproces en zijn de arbeidsomstandigheden voor de arbeiders eerlijk en goed geregeld. Zo draag je met de ring aan jullie vinger bij aan beter leven voor mens en milieu.