utrecht.allesduurzaam.nl

Winkeliers gaan deuren dicht houden

'Hier is de deur open'

De StoereVrouwen, het landelijke koopleger van jonge vrouwen die wereldverbeterend winkelen, deelden aan winkeliers bordjes uit met de tekst 'Hier is de deur open'. Acht winkeliers hingen ze direct op, en vijftien winkeliers zegden een bordje te bestellen. De meeste winkeliers stonden postief tegenover deze actie. Voor ondernemers die mee willen doen: De bordjes worden gratis verstrekt door de Provinciale Milieufederaties.
 
Actie onderdeel van Warme Truiendag

De winkeldeurenactie was een gezamenlijk initiatief van de StoereVrouwen, de Gelderse MIlieufederatie en Het Klimaatverbond in het kader van de Warme Truiendag. De Warme Truiendag wordt jaarlijks in heel Nederland gehouden. Bij duizenden scholen, bedrijven, instellingen en huishoudens staat de verwarming één of twee graden lager. 

Minister Cramer over open winkeldeuren

Ook minister Cramer houdt niet van open winkeldeuren. Ze gaat hierover met het midden- en kleinbedrijf in gesprek. "Winkels met open deuren hebben een onnodig hoog stookgedrag of hogere energiekosten als gevolg van het gebruik van airco's. Het sluiten van winkeldeuren als de verwarming of airconditioning aanstaat, draagt derhalve bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Daarnaast levert het een bijdrage aan een gezonde werkomgeving van winkelpersoneel', aldus de minister.