utrecht.allesduurzaam.nl

Duurzaam genieten in Nationale Landschappen

Smullen van Koudumer beantjes

een_mooier_landschap.jpgVeel mensen weten niet dat er dicht bij huis zo veel mooi landschap is waar zo veel leuke en interessante dingen mee te maken zijn. Onze Nationale Landschappen en Nationale parken zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Het zijn ideale plekken om bij jou in de buurt heerlijk te wandelen, te fietsen en te varen. En om een bezoek te brengen aan een fort, een molen, een steengroeve, een schaapskooi of een vestingstadje. Ook kun je er soms bijzondere producten kopen die nergens anders te krijgen zijn, zoals Koudumer beantjes (sperziebonen gekweekt op een stuwwal uit de ijstijd). En in plaats van een dagje uit, kun je er ook prima een paar dagen of nog langer doorbrengen en bijvoorbeeld overnachten in een idyllisch bed-and-breakfast. Of bij de boer, net als in Frankrijk.

Duurzaam recreëren? Bij uitstek in eigen land

koorenburgerveen19.jpgOnze Nationale Landschappen en Nationale Parken kenmerken zich door de unieke samenhang tussen de verschillende onderdelen van het landschap. Door hun benoeming worden 40 gebieden beschermd door de overheid, maar ook door mensen die er wonen en werken. Jij kunt ook zelf een bijdrage leveren aan een mooier landschap door er op uit te trekken in eigen land. Want een mooi landschap ontstaat niet vanzelf! Door duurzaam recreëren, houd je rekening met het landschap en haar bewoners waardoor zij de vruchten plukken van jouw bezoek.

 

 

vuurtoren.jpgOntdek het Nederlandse landschap

De ministeries van LNV en VROM, de provincies en ruim 40 organisaties voeren samen de campagne ‘Een mooier landschap, maak het mee’. Deze campagne is er op gericht om het Nederlandse landschap onder de aandacht te brengen.

Kijk ook eens op: