utrecht.allesduurzaam.nl

Wereldwinkel

De Wereldwinkel maakt de kleine producent zichtbaar

De makers van de producten in de Wereldwinkel zijn Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing, medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een onregelmatig inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.  In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen die authentieke producten maken. Wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zodat ze een beter bestaan kunnen opbouwen.

Wat de Wereldwinkel wil

logo_wereldwinkel.jpgEerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. En betaalt een rechtvaardige prijs voor hun producten. Hierdoor kunnen zij een beter leven opbouwen, een menswaardig bestaan. Een leven zonder armoede en met meer kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen, zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Met een cadeau uit de Wereldwinkel draagt u bij aan de ontwikkeling van de makers ervan.

De Wereldwinkel maakt een verschil!

De Wereldwinkel is van betekenis te noemen in armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. De afgelopen jaren heeft de Wereldwinkel een gestage groei doorgemaakt. In 1969 begon eerste Wereldwinkel. In 1990 was er al een omzet van 12 miljoen gulden gerealiseerd. In 2007 is het aantal winkels uitgegroeid tot 400 in Nederland, met een omzet van 32,8 miljoen euro en 2,5 miljoen klanten. In heel Europa zijn er 3.191 Wereldwinkels

Meer weten over de wereldwinkel?