utrecht.allesduurzaam.nl

Streekproducten, rijkdom voor de toekomst

Streekproducten: wat van dichtbij komt is lekker...

Nederlandse streekproducten hebben op het gebied van smaak en kwaliteit heel wat te bieden. Jarenlange ervaring en een grote professionaliteit van producenten en verwerkers dragen hiertoe bij. Er gaat een wereld voor u open. De Nederlandse streekproducten zijn het waard om erkend te worden als een bijdrage aan duurzaamheid.

Streekproducten op Allesduurzaam.nl

Daarom heeft de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) een landelijk keurmerk voor streekproducten ontwikkeld. U treft dit keurmerk aan op producten die aan strenge eisen voldoen ten aanzien van de herkomst van de grondstoffen, verwerking in de regio en verantwoorde productiewijze.

Keurmerk erkend streekproduct

streekeigen-product.jpgAlleen met het keurmerk 'erkend streekproduct' weet u zeker dat u te maken heeft met een echt streekproduct, waarvan de herkomst bekend en gegarandeerd is. De producenten die met keurmerk mogen gebruiken hebben alle uitgangspunten onderschreven en zijn gehouden aan het naleven ervan.

Wat dragen streekproducten bij aan duurzaamheid?

Streekproducten dragen bij aan de versterking van de regionale economie. Regionaal gebonden producenten en verwerkers kunnen met de productie en afzet van streekproducten extra waarde voor hun bedrijven creƫren. Ook dragen zij veelal bij aan het behoud van typische cultuurlandschappen en aan het verbeteren van het milieu. De bijdrage van streekproducten aan de regionale economie en aan het behoud van natuur, landschap en milieu is een erkenning waard.

Streekproducten direct van de boerderij

Bij veel boerderijen, ook bij u in de buurt, is een boerderijwinkel aanwezig. Gegarandeerd streekeigen! Adressen Boerderijwinkels op Allesduurzaam.nl voor streekeigen producten