utrecht.allesduurzaam.nl

Energiebesparingsadvies, ook voor ú!

Wat is een Energie Prestatie Advies?

Een energieprestatieadvies (EPA) is een maatwerkadvies voor eigenaren en huurders van bestaande woningen om energie te besparen. Een gecertificeerd EPA-adviseur komt bij u thuis en kijkt naar de isolatie, verwarming en ventilatie in uw woning. De adviseur zet op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen.

Een maatregel geadviseerd in het EPA kan ook het wooncomfort verhogen. Door isolatiemaatregelen als dubbelglas of spouwisolatie heb je minder last van lawaai op straat. Ook kan bijvoorbeeld de tocht in huis er door afnemen. Comfortabel wonen én energie besparen, die twee gaan prima samen. Goed voor uw portemonnee, voor uw gezondheid én beter voor het milieu.

Zoek een EPA-adviseur bij u in de buurt

Het Energie Prestatie Certificaat

In het energieprestatiecertificaat staan gegevens over het gebouw (bouwaard, installaties etc), de zgn. energetische kwaliteit van het gebouw (de berekende energie-index) en een label. Dit label heeft een vergelijkbare vormgeving als de bekende labels voor witgoed en auto's. Hiermee krijgt u als bewoner/gebruiker van een gebouw inzicht in het energiegebruik. Ook staat er een lijstje in met mogelijke vrijwillige maatregelen om de “energie prestatie” van het gebouw te verbeteren. Denk aan isolatiemaatregelen en toepassing van duurzame energietechnieken als zonneboilers of lage temperatuurverwarming.

Vanaf 1 januari 2008 is het energieprestatiecertificaat verplicht bij bouw, verkoop of verhuur in woningbouw en utiliteitsbouw.

Meer weten?