utrecht.allesduurzaam.nl

Handig en verstandig klussen

Uw woonomgeving komt op adem (en u ook)

Met de toepassing van natuurlijke materialen in de woonomgeving maakt u optimaal gebruik van de eigenschappen van de natuur. Of u nu wol, leem of natuurverf gebruikt, elk van deze materialen heeft een ademende werking. Ze kunnen vocht opnemen en weer afgeven, sluiten uw woning niet af en hebben vaak ook een temperatuur-regulerende werking. Uw binnenmilieu verbetert met de toepassing van zulke materialen. Let bij de keuze van materialen erop of het te repareren is, of herbruikbaar. Wellicht is bijvoorbeeld uw keuken een tweede leven waard, door alleen nieuwe deurtjes te maken. Breng eens een bezoek aan de permanente expositie van Viba-Expo in Den Bosch. Daar staan voor alle bouwfasen en woninginrichting de alternatieve, natuurvriendelijke mogelijkheden uitgestald. 

Duurzaam Plaatmateriaal

Er zijn tegenwoordig ook zeer duurzame plaatmaterialen. Met een duurzaam procede zijn de europese materialen verhard tot tropische hardhoutkwaiteit, zoals Plato, Thermowood, Stellac, Titan).

Op www.verbouwwijzer.nl vindt u per type verbouwing een compleet overzicht van alle keuzemogelijkheden, inclusief een korte toelichting. Uitgeverij Roodbont heeft verschillende boeken en gidsen gepubliceerd over duurzaam bouwen en wonen. U vindt praktische informatie over energie- en waterbesparing, klussen, veiligheid, duurzame materialen en tuinieren. Meer informatie: www.milieucentraal.nl

Links

- www.milieucentraal.nl/data/klussen/klussen_algemeen.html
- www.verbouwwijzer.nl
- www.viba-expo.nl