utrecht.allesduurzaam.nl

Biologische melk, goed voor elk!

Biologische melk, een aangename verrassing

Waarom zijn biologische zuivelproducten nu anders dan reguliere zuivelproducten? Voor de antwoord op deze vraag moeten we kijken naar de werkwijze van een biologische boer. Biologische melkveehouders maken gebruik van biologisch geteelde veevoeders. Bij de productie daarvan wordt geen gebruik gemaakt van chemische en dus kunstmatige meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Deze putten de aarde uit, Daarom moet er elk jaar meer kunstmest gebruikt worden om het mineralengehalte van de grond kunstmatig op peil te houden.

biologische_melk.jpgVerder geeft de biologische veehouder zijn koeien alle bewegingsvrijheid. Ze lopen lekker buiten,en grazen op weilanden die vrij zijn van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is de voorwaarde om zuivelproducten als biologisch te definiëren. Eventuele toevoegingen bij de bereiding, zoals suiker en vruchten dienen ook van biologische herkomst te zijn. Aroma's die worden toegevoegd dienen van natuurlijke oorsprong te zijn.

Biologische melk op Allesduurzaam.nl

Voor wie meer wil weten over biologische melk producten

biologische_melk(1).jpgOmdat meer en meer mensen kiezen voor biologische producten groeit het aantal verkooppunten enorm. De biologische boerenmarkt blijft van oudsher een prominente plaats innemen. Maar inmiddels is biologische melk tevens in nagenoeg alle supermarkten te koop. Én hun assortiment groeit verbazend snel, variërend van verse producten of verder verwerkt tot bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden, tussendoortjes, nagerechten en babyvoeding.