utrecht.allesduurzaam.nl

GEEA Keurmerk: Want ook in stand-by stand gebruikt uw apparaat stroom

Dit energiekwaliteitslabel voor elektrische apparaten is in Europees verband ontwikkeld door GEEA (Group for Energy-Efficient Appliances). Het doel is om verschillende nationale initiatieven op het gebied van informatieverschaffing over het energiegebruik van elektrische apparaten, bijeen te brengen.

Apparaten voorzien van een GEEA-label behoren tot de 30% zuinigste apparaten op de markt. Hierbij worden voornamelijk eisen gesteld aan het stand-by verbruik. De criteria worden opgesteld in overleg met vertegenwoordigers van de industrie en andere belanghebbenden.

De GEEA is een samenwerkingsverband van Europese energieagentschappen en overheidsorganisaties in acht landen en streeft naar een uniforme Europese regeling voor vrijwillige informatieve activiteiten op het gebied van energieverbruik van apparaten.
Novem (Nederlandse Organisatie voor Energie en Milieu) is de Nederlandse vertegenwoordiger van GEEA.

Het GEEA label kan gelden voor: TV, video, DVD, audio apparatuur, batterij-oplader, energiebesparingstekker, verlichtingsapparatuur voor thuisgebruik, satellietontvanger, informatie- / communicatie-apparatuur (zoals computers, monitoren, printers, faxen, scanners, kopieerapparaten)

Meer informatie: http://www.geea.org