utrecht.allesduurzaam.nl

Een tweede kans voor uw gereedschap

Gereedschap een tweede kans

Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingsprojecten. Op veel plaatsen in de wereld is het niet makkelijk om aan gereedschap te komen. Of je nu stoelen maakt, kleding naait of huizen bouwt; goed gereedschap is een eerste vereiste om er ook daadwerkelijk je brood mee te kunnen verdienen.
In veel landen moet gereedschap geïmporteerd worden. Dat maakt de aanschaf van gereedschap tot een kostbare zaak. En lastig, want veel geld is er vaak niet. Tegelijkertijd wordt er in Nederland veel overcompleet gereedschap weggegooid. 
Stichting Gered Gereedschap brengt vraag en aanbod bij elkaar, door overcompleet gereedschap in Nederland in te zamelen, op te knappen en aan te bieden aan kleinschalige organisaties in ontwikkelingslanden. Voordat het gereedschap wordt opgeknapt, selecteert de Stichting alles wat aan materiaal binnenkomt. Zodat ze er zeker van zijn dat er alleen kwalitatief goed gereedschap het land verlaat. 

Afgedankt elektrisch gereedschap

Tuin-, fiets- en doorgeroest gereedschap wordt niet door Gered Gereedschap ingezameld. In ons land worden per jaar meer dan twee miljoen stuks elektrisch gereedschap verkocht. Als u uw afgedankte apparaten niet op de juiste plaatsen inlevert, gaan deze verloren op stortplaatsen of verbrandingsovens. Terwijl ruim 80% van de materialen hergebruikt kan worden. Dus lever uw afgedankte elektrisch gereedschap in op de juiste plaats! De Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen houdt zich hiermee bezig.

Inzameladressen op Allesduurzaam.nl voor uw overtollige gereedschap.

Meer  weten?