utrecht.allesduurzaam.nl

Supermarkten met een biologisch assortiment

Nederland gaat biologisch. U ook?...

Biologische producten winnen terrein, zo ook in de supermarkt. Jaarlijks voert Milieudefensie een telling uit van het aantal biologische producten in de supermarkt. En jaarlijks vindt er een aantal verschuivingen plaats. Samen kunnen we daar invloed op uitoefenen door voor verantwoord en duurzaam geproduceerde producten te kiezen, biologisch dus, heel logisch eigenlijk Maak er samen met uw kinderen een sport van om zoveel biologische producten in uw supermarkt te vinden! Doe samen  smaaktesten in het gezin om te vergelijken. 

De Supermarkten op Allesduurzaam.nl onderscheiden zich duidelijk en kiezen voor een volledig biologisch assortiment. Winkelt u bij een reguliere supermarkt en kiest u daar voor de biologische producten? Dat kan natuurlijk ook, u vindt het dichtst bijzijnde filiaal in ons overzicht.

Onze dagelijkse boodschappen en de draagkracht van de aarde

boodschappenmand_medium_1033.jpg

We staan er vaak niet bij stil, maar onze dagelijkse boodschappen vragen heel wat van de draagkracht van de aarde. Zowel het productieproces, dat vaak gepaard gaat met schadelijke verdelgingsmiddelen, als de invoer vanuit verre landen, waarbij elke kilometer luchtvervuiling veroorzaakt, schaden onze planeet. Biologische producten drukken veel minder zwaar op de aarde, ons leefmilieu.
 

Meer biologisch eten, nog meer genieten

Biologische producten groeien en rijpen in een natuurlijk tempo. Veel mensen beleven ze daardoor ook als eerlijk en smaakvol. De keus voor biologisch doet ons extra genieten van eten en drinken. Biologische teelt heeft immers een weldadige invloed op de kwaliteit van de bodem, het natuur- en cultuurlandschap en van de leefomgeving van dieren. Steeds meer mensen zijn bereid meer te betalen voor biologische producten, omdat ze weten dat ze bijdragen aan duurzaamheid. Eigenlijk zouden de massaproducten veel duurder moeten zijn, omdat zij schade toebrengen aan ons leefmilieu, die niet in de prijs wordt doorberekend. 

Kenmerken van biologische producten

Biologische producten zijn afkomstig van bedrijven in landbouw of veeteelt die voldoen aan een aantal specifieke eisen:

  • geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest
  • geen gebruik van gentechnologie
  • aandacht voor het welzijn en de behoeften van dieren
  • biologisch voer voor de dieren 
  • geen hormonen en groeibevorderaars toegevoegd aan de voeding van de dieren 


 Links biologische producten