utrecht.allesduurzaam.nl

Winkelen bij de boer: kwaliteitsbeleving

Boerderijwinkel

Verspreid over heel Nederland vind je honderden boerderijwinkels die vaak een zeer gevarieerd assortiment producten verkopen. Niet alleen boerenkaas of verse melk. Ook kun je er vlees, verse groenten en fruit, brood, jams, stroop, honing, sap, eieren en andere eerlijke producten kopen. Veel winkels verkopen naast hun eigen producten ook die van boerderijen uit de buurt. Zo hebben ze een zo compleet mogelijk aanbod. 

Boerderijwinkels op Allesduurzaam.nl.

Aantrekkelijke prijzen

Het leuke aan winkelen in een boerderijwinkel is dat je ziet waar de producten vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. En alles is supervers! De kwaliteit en smaak van deze producten is voor veel mensen een reden om een land- of boerderijwinkel op te zoeken. De boeren hebben er ook belang bij; doordat ze de handel in eigen hand houden kunnen ze hun kwaliteitsproducten tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden.

Winkelen met een meerwaarde

Een bezoekje aan een boerderijwinkel is meer dan alleen boodschappen doen. Zeker voor kinderen. Vaak kun je een kijkje nemen in de kaasmakerij of bij de koeien in de stal en sommige winkels hebben een veldje met boerderijdieren die geaaid mogen worden. Natuurlijk kun je ook proeven. Zoals een plak heerlijke boeren- of geitenkaas of een lekker boerenijsje.