utrecht.allesduurzaam.nl

Waar koopt u uw biologische producten?

Biologische producten

U kunt uw biologische boodschappen bij een groeiend aantal verkooppunten doen. Waar kunt u zoal terecht voor biologische producten? Het grootste assortiment, inclusief de specialistische kennis over biologische producten, vindt u in de natuurvoedingswinkel. De natuurwinkel houdt ook rekening met het aspect van eerlijke en regionale handel. Zo krijgt de boer of tuinder loon naar werken en wordt het product niet belast met overbodige transportkosten.

Biologische boerenmarkt en boerderijwinkel

Voor biologische groenten en fruit kunt u terecht op de boerenmarkt. U steunt de regionale biologische boer en bovendien komt alles vers van het land. Sommige biologische boerderijen hebben een winkel op hun terrein, waar u verse groenten en fruit kunt kopen. ook kunt u er terecht voor biologisch vlees.

Biologische producten bij de supermarkt

Voor verswaren zoals groenten en fruit kunt u ook toenemend terecht in  specialistische of  gangbare groenten- en fruitwinkels en de supermarkt. Dus als u slechts gedeeltelijk biologisch wenst te kopen, is dit een prima uitgangspunt. Hier vindt u, afhankelijk van de winkelketen, binnen voedingsgroepen als brood, drank, droogwaren, groenten en fruit, vlees, zuivel en eieren, een klein tot groter aanbod van biologische producten.

Biologische producten via een webwinkel

Maak het u zelf gemakkelijk en doe uw biologische boodschappen via een webwinkel. De beste biologische producten worden zo bij u thuis of in de buurt gebracht!

Nadelen van de niet- biologische producten

Producten uit het gangbare circuit dragen niet bij tot een beter milieu, integendeel, veelal vormen ze een aanslag op dat milieu en het klimaat. In tegenstelling tot biologische producten zijn veel van deze producten geteeld met kunstmest en pesticiden, soms ook genetisch gemanipuleerd. Hoge energie- (bijvoorbeeld kassenkweek) en transportkosten (zoals per vliegtuig) drijven de milieukosten op. Daarnaast wordt tegen onevenredig lage prijs geïmporteerd vanuit de derde wereld, waardoor het principe van eerlijke handel betwijfeld kan worden. Het Max Havelaarkeurmerk staat garant voor eerlijke handelsproducten.