utrecht.allesduurzaam.nl

Alles voor het welzijn van dieren

Veel Nederlanders genieten van het gezelschap van een dier. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dieren een belangrijke invloed hebben op ons welzijn. Logisch dus dat we alle goede zorg en aandacht gunnen aan onze huisdieren.

Zieke dieren verdienen verantwoorde medische zorg . Gelukkig zijn er goede voorzieningen. Kijkt u eens naar het aanbod van homeopathische artsen, die niet alleen de klachten van het dier behandelen, maar naar het algehele functioneren kijken en het zelfherstellend vermogen van het dier ondersteunen.

De dierenambulance wordt, indien nodig, ingezet voor het vervoer van gewonde dieren. Sommige dieren gaan zwerven of hebben opvang nodig. Ook in de natuur kun je tegen een gewond of verzwakt dier aanlopen. Dierenambulance en -opvang staan voor hen klaar. Heel wat dieren kunnen na behandeling geplaatst worden in een passend thuis of opnieuw in de natuur uitgezet worden.

Naast zulke concrete zorg voor dieren, zijn diverse organisaties actief om de belangen van dieren te behartigen. De Dierenbescherming bijvoorbeeld werkt ook aan verbetering van de wetgeving en diverse campagneorganisaties vragen door middel van publiciteit en acties aandacht voor misstanden in o.a. de bio-industrie. Organisaties die zich met dierenbescherming bezighouden: klik hier

Let u bij de aanschaf van diervoeding en andere verzorgingsproducten eens op het EKO-keurmerk. Bij de productie van deze artikelen wordt milieuvriendelijk gewerkt en worden alleen biologische grondstoffen gebruikt. Daar varen zowel uw huisdier, als het milieu wel bij!