utrecht.allesduurzaam.nl

Homeopathie als geneeswijze voor uw dier

Net als bij mensen is het mogelijk om bij dieren homeopathie als geneeswijze toe te passen. De homeopathie is een aanvulling op de reguliere diergeneeskunde. In de homeopathie wordt ieder mens of dier gezien als een samenhangend geheel. Als een dier ziek is, is er sprake van een verstoring van het hele organisme en niet alleen van het lichaamsdeel met problemen.

Dierenartsen op Allesduurzaam.nl

De arts kijkt naar alle gedragingen. Denk hierbij aan eten, drinken en slapen en het gedrag. De dierenarts probeert een beeld te vormen van uw dier. Vervolgens gaat hij/zij op zoek naar een homeopathisch geneesmiddel dat bij dit beeld past. Het geneesmiddel ondersteunt het zelfherstellende vermogen van het dier. Het gebruik van homeopathie in combinatie met andere geneesmiddelen is mogelijk, meld het altijd wel aan uw homeopathisch werkende dierenarts.

poes.jpgNiet iedere klacht van uw dier is geschikt voor een homeopathische behandeling. Klachten die in het algemeen succesvol met homeopathie behandeld kunnen worden zijn klachten van het bewegingsapparaat, huidklachten, gedragsproblemen, klachten van het maagdarmkanaal, urinewegaandoeningen en vruchtbaarheidsproblemen.

Bij hele ernstige ziekten is ook de homeopathie niet tot genezing in staat. In een aantal gevallen is het wel mogelijk om met homeopathie het dier te ondersteunen in de laatste levensfase. Bij ernstige infecties, botbreuken en ziekten als suikerziekte is de reguliere behandeling de enige of de eerste behandelingsmogelijkheid.

Voor meer informatie zie ook SCwD