utrecht.allesduurzaam.nl

Tik eens een biologisch eitje

Biologische eieren, lekker en gezond voor mens en dier

biologische_eieren.jpgWanneer u biologische eieren koopt, kunt u er zeker van zijn dat er met het welzijn van de dieren rekening is gehouden. Zo behouden de dieren hun snavel en hebben ze voldoende ruimte om te bewegen, ook naar buiten toe, het gras en het daglicht in. De diervoeding is natuurlijk, zelfs biologisch geproduceerd.

Nadelen van niet biologische eieren en scharreleieren

Gekke koeienziekte, vogelpest,varkenspest: om de zoveel jaar worden we opgeschrikt door de uitbraak van een nieuwe ziekte onder dieren en sinds kort ook onder mensen (Mexico).  Sinds een paar crisissen in de bio-industrie is de belangstelling voor biologische producten toegenomen.
Het meest voorkomend en minst diervriendelijk is het leven van een legbatterijkip. Voedsel en licht zijn kunstmatig. Ruimte om te bewegen en daglicht ontbreken. Alles is erop gericht zoveel mogelijk eieren te produceren, kooieieren genoemd. Het aantal zogenaamd verantwoorde eieren is enorm gegroeid: grasei,maisei,fladderei,groene wei-ei,scharrelei,vrije uitloopei, maar laat je niet misl-ei-den: het enige ei dat echt verantwoord voor mens, dier en aarde wordt geproduceerd is gecertificeerd met het EKO-label. De rest is niet meer dan mooie beloften...

Waar vind je de goede, biologische eieren?

Vind verkoopadressen van verantwoorde eieren op Allesduurzaam.nl

Wat is het verschil tussen de eieren? De keurmerken bieden duidelijkheid.

Meer weten over biologische eieren?