utrecht.allesduurzaam.nl

Een nieuw leven voor steigerplanken, tegels of omgevallen boom

Hergebruik maakt  u creatief

Een nieuw tuinmeubel? Niet altijd nodig! Maak allereerst eens slim gebruik van bestaande elementen. Oude meubelen kunnen bijzonder smaakvol staan in de tuin. Onder bijv. tweedehands kantoormeubilair zijn zeer bruikbare ijzeren tafels en stoelen te vinden.

Transformeer een stapelmuur stoeptegels tot vorstelijk zitelement door simpelweg op de bovenkant een aangemeten tegel te plaatsen. Ook wel zo handig om een drankje op te zetten…

Wat te doen met een overbodig stuk gazon? Maak er een grasbank van! Steek vierkante graszoden uit van een hanteerbaar formaat. Stapel in verband, laat de plaggen elkaar overlappen voor grotere samenhang en stevigheid van de bank. Een goede zithoogte is 45cm. Enig onderhoud is wel nodig. Houd hem zeker in het begin goed vochtig, dan kunnen de losse graszoden aaneengroeien en de zijkanten begroeid raken.

Vlecht van verse wilgentenen een bank of stoel. Soepele takken van hazelaar of tamme kastanje zijn ook geschikt.

Wat te doen met houtstobben? Verzaag uw omgevallen boom niet meteen tot brandhout: bekijk eerst of de stam dik genoeg is om er zitkrukken van te maken. Bij een forse boom kan dit voor volwassenen, bescheidenere exemplaren lenen zich uitstekend voor kinderstoeltjes. Grotere stammen kunt u overlangs verzagen tot een boomstambankje. Of gebruik 2 stammen als dragers, met een paar stevige planken er bovenop. Zaag hiervoor de stammen aan de bovenkant iets uit, zodat de planken stevig blijven liggen.

Steigerplanken gevonden? Maak ze geschikt om exclusief zitcomfort te bieden, ze zijn van hoge kwaliteit . Steigerplanken zijn van supervurenhout en doorstaan met gemak de hoge eisen van de bouw. Op relatief goedkope wijze maakt u er een paar robuuste meubelen van. Het  al jaren oude steigerhout krijgt zo met respect voor het leefmilieu een tweede leven: praktische en stijlvolle tuinmeubelen waar u nog jaren plezier van kunt hebben. U reinigt het hout simpel met een hogedrukspuit en klaar is Kees. Meer weten? Tuinieren met gebruikte materialen van uitgeverij Roodbont

Er zijn ook steigerhouten meubelen te koop. Raadpleeg de pagina op Allesduurzaam. 

 

Links

- www.bowisse.nl
- www.fscnl.org
- www.milieukeur.nl
- www.steigerhoutmeubels.nl