utrecht.allesduurzaam.nl

Je bent jong, natuurliefhebber en je wilt wat

Welke duurzame jongerenactiviteiten zijn er?

  • Natuurstudie  Jongeren tussen de 12 en 25 jaar, met een passie voor de natuur, kunnen hun hart ophalen bij diverse jongerenorganisaties. Zoals de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Of je interesse nu uit gaat naar vogels, planten of zoogdieren, of als je eigenlijk alleen maar graag buiten bent, bij deze groepen, die overal in Nederland een afdeling hebben, kun je terecht.
  • Natuurwerkgroepen  De NJN biedt plaatselijke excursies aan en er zijn werkgroepen voor zoogdieren, insecten, waterbeestjes, strand, planten en vogels. Daarnaast vinden er landelijke activiteiten plaats, zoals zomerkampen en excursieweekenden. De onderwerpen hiervan lopen uiteen van insecten of vogels tot geologie of natuurbeheer even_deze_plant_proeven.jpg
  • Natuuractiviteiten  Andere organisaties, zoals Woesteland, bieden natuur- en cultuuractiviteiten in binnen- en buitenland aan. De activiteiten zijn lowbudget en midden in de natuur. Iedereen tussen 12 en 30 jaar kan mee. In diverse natuurgebieden helpen ze de beheerder met hooien, plaggen of boompjes te steken. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor leuke workshops, creativiteit, ontspanning en een kampvuur.
  • Natuur belangenbehartigers  Verder maken in het hele land jongeren zich sterk voor een beter milieu. Zoals Jongeren Milieu Actief (JMA). Ze willen niet wachten tot de overheid maatregelen neemt, maar steken zelf de handen uit de mouwen. Ze bieden consumenten en bedrijfsleven alternatieven voor een duurzame(re) samenleving. Bovendien proberen ze zelf milieuvriendelijk te leven.

Adressen jongerenorganisaties op Allesduurzaam.nl

Links