utrecht.allesduurzaam.nl

Een abonnement: op biologische groente en fruit

Neem eens een biologisch groente-abonnement

groente_en_fruit_abonnement.jpgn vrijwel alle natuurvoedingswinkels en ook op andere afhaalpunten, zoals boerderijwinkels, zijn groente- en fruitabonnementen verkrijgbaar, in allerlei maten. Misschien zit er wel een maatje bij dat u past. Kies bijvoorbeeld voor een ODIN-abonnement en kijk op Allesduurzaam.nl voor een ODIN afhaalpunt. Zoek een adres voor een VITA-tas, of een adres van overige Groente en Fruit abonnementen

Voordelen Abonnement Biologische Groenten en Fruit

  • Globaal komt een tas voordeliger uit dan losse groenten en fruit, zeker omdat er bij sommige abonnementsvormen exclusieve aanbiedingen gelden.
  • U begint meestal met een proefabonnement, dus kunt u het eens vrijblijvend uitproberen.
  • Zo’n groentetas staat op een vaste afhaaldag voor u klaar.
  • Het abonnement is flexibel, het is mogelijk een week over te slaan of naar een andere abonnementsvorm over te stappen.
  • Sommige pakkettenleveranciers voegen wekelijks recepten toe.
  • En een voordeel in ruimere zin: er wordt zoveel mogelijk geopteerd voor biologische groenten en fruit van het seizoen en van eigen bodem, hetgeen de Nederlandse biologische boeren afzetzekerheid biedt. Dat levert voordeel op voor people, planet en profit.

groenteoogst_stegge_herfst_2008_043.jpgU kunt natuurlijk ook nu en dan naar de natuurvoedingswinkel gaan en daar biologische groenten of fruit kopen. De biologische boeren zijn in dat geval minder verzekerd van vaste inkomsten. Als we weten dat onze groenten gezond geteeld zijn, geven we er meestal ook met plezier geld aan uit. Bij niet biologische groenten is het vrij zeker dat ze chemisch bespoten zijn of genetisch gemanipuleerd.