utrecht.allesduurzaam.nl

Wat doe je met grof vuil?

Grof vuil is een verzamelbegrip voor alle soorten afval, afkomstig van particuliere huishoudens, die niet voor scheiding/hergebruik in aanmerking komen en die niet in een gewone vuilniszak passen. Het wordt in de meeste gemeenten op aanvraag opgehaald of het wordt éénmaal per maand ingezameld.

Daarnaast heeft vrijwel elke gemeente een milieustraat waar grof afval kan worden gebracht. Een deel van het grof afval wordt verbrand. Te recyclen stukken gaan naar recyclebedrijven. Kijk in de gemeentegids hoe jouw gemeente met grof vuil omgaat. Wat er wel kan worden aangeboden of weggebracht en wat niet en wat de eventuele kosten zijn.

Gedumpt grof vuil

Er wordt nogal eens grof afval langs de weg gedumpt, evenals in natuurgebieden  Autobanden; betonmortel; grote hoeveelheden injectienaalden; containers met giftige afvalstoffen: ze zijn overal aan te treffen. Wanneer jij ziet dat er groot afval langs de snelweg of in een natuurgebied is gedumpt, laat dat dan weten aan de politie in de buurt. Hoe sneller het opgeruimd kan worden, hoe beter.

Meer lezen over omgaan met afval.